Localitzacions a l’entorn urbà

Calella disposa d’espais únics i singulars per a les vostres produccions. A part del magnífic plató que configura la pròpia ciutat, el patrimoni històric i cultural de Calella ofereix escenaris amb grans possibilitats per a la realització de rodatges i fotografies.

Busques algun lloc especial? Contacta amb nosaltres: hola@calellafilmoffice.cat

 • Sala Mozart

  La històrica Sala Mozart de Calella, fundada el 1904, ha estat distingida per l’Acadèmia del Cinema Català com la sala de cinema en actiu més antiga de Catalunya. Al llarg dels anys, a la Mozart no s’ha aturat mai l’activitat, ni durant la Guerra Civil, i entre els 50 i els 80 va acollir les sessions compromeses i de vegades quasi clandestines de ´anomenat Cinefòrum. Amb el suport de l’Ajuntament de Calella, segueix existint com a espai social, popular i urbà. Actualment emet pel·lícules del Cicle Gaudí i del Cineclub.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Església de Santa Maria i Sant Nicolau

  Fins al segle XVI, Calella va ser integrada dins la parròquia de Pineda de Mar i no va ser fins l’any 1525 que obtingué del papa Climent VII la butlla que li atorgava el dret a constituir-se en parròquia independent. El 1528 van ser adquirits els terrenys per a la construcció del nou temple, consagrat el 1564. Aquesta primera església es va esfondrar l’any 1747 com a conseqüència de la caiguda del campanar, i va ser reconstruïda de nou el 1756 i ampliada el 1785. L’església va ser molt malmesa el 1936 durant la guerra civil i va ser restaurada entre 1940-1951, segons un projecte de Jeroni Martorell.

 • Ajuntament Vell

  Actualment, oficines d’atenció ciutadana i sala d’exposicions. Originàriament, va ser el primer hostal de la vila a la baixa Edat Mitjana, edificat sobre un terreny propietat de la família Fogassot i posteriorment va passar a ser una fleca, una carnisseria i altres utilitats del comú. Encara en resta una part d’aquella època: és la bonica portalada de pedra de punt rodó que donava pas a la vella carnisseria.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Fàbrica Llobet-Guri

  La fàbrica és un símbol de la ciutat on hi ha la seu de diverses entitats locals i naus de grans dimensions per a esdeveniments lúdics i culturals de tot tipus. Fundada als anys 20, es tracta d’una antiga fàbrica tèxtil que durant el segle passat va ser un dels referents més importants d’Espanya en aquest camp. Actualment, la Fàbrica Llobet-Guri és seu tant de l’Escola Salicrú com dels estudis de Ràdio Calella i Calella TV, entre altres. Les instal·lacions esportives de la fàbrica inclouen unes instal·lacions de tennis taula i un “boulder” (rocòdrom).

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Zona esportiva La Muntanyeta

  La zona esportiva La Muntanyeta és un equipament municipal amb diferents espais de pràctica esportiva. Concretament, les instal·lacions engloben les Pistes Municipals d’Atletisme i el Camp Municipal d’Esports, que és de gespa artificial i té una extensió de 102x60m. Està ubicada al nord de la ciutat, a prop de la Fàbrica Llobet-Guri. Hi ha també 6 vestidors per a esportistes, 2 vestidors per àrbitres, infermeria, magatzems, sala de reunions, un gimnàs, grades, enllumenat artificial i zona d’aparcament de vehicles a l’exterior, entre altres.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Pavelló municipal d’esports Parc Dalmau

  El Pavelló municipal d’esports Parc Dalmau és una instal·lació poliesportiva coberta. Té un camp central de futbol sala, handbol, bàsquet i voleibol, i 2 camps transversals d’handbol, bàsquet i voleibol. El paviment de la pista de joc és de PVC i té una superfície total de 1.232m2. El pavelló disposa de grades amb capacitat per 450 persones, 4 vestidors per a esportistes, 2 vestidors per a àrbitres i monitors, magatzems de material esportiu, sales de reunions, infermeria i servei de bar.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Passeig de Manuel Puigvert

  El passeig va ser construït l’any 1927 i porta el nom de l’alcalde que va iniciar-ne el projecte, Manuel Puigvert “Soques”. La inauguració es va fer al mateix temps que el mercat, el nou escorxador i la reforma del far. Aquesta obra popular separa, per una banda, la platja de Calella i, per altra banda, la via del tren. Un espai emblemàtic i agradable on la gent del poble surt a passejar o a fer exercici físic.

 • Museu del Turisme

  El Museu del Turisme és un modern equipament cultural que té com a objectiu mostrar de manera atractiva, didàctica i participativa la història del turisme i els seus efectes sòcio-culturals i econòmics a nivell global. És un espai per al foment de la cultura del turisme i una proposta museística única al món. A través del recorregut pels diferents espais del museu, el visitant és partícip d’una aproximació emocional a tot el que el viatge representa i l’enriquiment personal que suposa el fet de viatjar.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Museu-Arxiu Municipal Josep M. Codina i Bagué

  El Museu Arxiu de Calella és un museu local pluridisciplinari que investiga, conserva i explica els diferents aspectes del patrimoni de la ciutat. Està instal·lat en un gran casal del segle XVII, connectat amb l’arxiu, que es troba en un edifici de nova planta que dóna al carrer de Bartrina. L’exposició permanent tracta sobre la història de Calella i del Maresme, oferint una gran diversitat d’objectes patrimonials (minerals, fòssils, maquinària tèxtil, documents, vestits…). Té un interès especial la Pinacoteca Gallart, la Farmàcia Barri i el fons documental conservat a l’Arxiu Històric.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Mercat Municipal

  El mercat municipal es troba al centre la de ciutat, a la plaça Primer d’octubre, i va ser inaugurat l’any 1927. L’edificació és d’estil noucentista i és obra de Jeroni Martorell, un dels arquitectes més prolífics que ha tingut la ciutat de Calella. El mercat s’hi pot trobar parades de fruita i verdura, d’embotits, de llegums cuites, peixateries i carnisseries. Es tracta d’un lloc que reflecteix fidelment el tarannà alegre i acollidor de la població local.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Cementiri Vell

  Conegut també com a Cementiri de Mar de Calella, està ubicat a pocs metres de la platja Gran. Es tracta d’un espai obert amb una destacada zona verda i amb uns elegants panteons de pedra situats a la part antiga. Tant la seva ubicació cèntrica com l’elegància del recinte fan del cementiri vell un lloc adequat per filmar.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Casc antic de Calella

  El casc antic de Calella és el centre històric de la ciutat. El casc antic destaca especialment per l’Església arxiprestal de Santa Maria i Sant Nicolau, construïda l’any 1747. La plaça de l’Església acull una gran varietat de mercats, fires i festivals culturals durant l’any. Al costat de la plaça de l’Església hi ha la plaça de l’Ajuntament, on hi té lloc concerts locals i tot tipus d’esdeveniments culturals i d’oci. El casc antic és una zona de gran encant ideal tant pels que busquen diversió com pels que volen banyar-se en la cultura local de Calella.

 • Carrer Jovara (Casa dels Cactus)

  El carrer Jovara és un conegut carrer del nucli urbà. Aquest carrer travessa tot el centre urbà i està situat entre el carrer major de la ciutat, el carrer Església, i el carrer d’Anselm Clavé, que limita amb la via del tren i el Passeig Manuel Puigvert. Un dels llocs més icònics del carrer és l’anomenada “Casa dels cactus”: un bloc de pisos famós per tenir tot tipus de cactus i plantes en els seus balcons. Una ubicació tan singular com onírica.

 • Carrer Església

  Un dels carrers més emblemàtics de Calella. El carrer Església és l’artèria de vianants de la ciutat que travessa per complet tot el centre del nucli urbà. És un dels punts de major atracció turística de la ciutat per la seva centralitat i activitat comercial i d’oci. Es caracteritza pel seu paviment conformat per rajoles blanques i vermelles que dibuixen una sanefa que fan del carrer un icona local.

 • Capella de Sant Quirze i Santa Julita

  Antiga capella dedicada exclusivament a Sant Elm des del 1476 fins al 1798, quan s’hi van traslladar les relíquies dels patrons Sant Quirze i Santa Julita. L’any 1936 la capella va quedar greument afectada per la guerra civil i va desaparèixer el seu valuós retaule gòtic. L’aspecte actual és fruit de la reconstrucció duta a terme per l’arquitecte Jeroni Martorell als anys 40.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Biblioteca Popular Costa i Fornaguera

  Antiga biblioteca popular noucentista projectada per l’arquitecte Jeroni Martorell l’any 1931. En aquest edifici els elements classicistes s’integren en uns esquemes constructius de tradició popular. La biblioteca va deixar de funcionar l’any 2005 per traslladar els seus serveis a la biblioteca Can Salvador de la Plaça. És un edifici d’una gran importància en la història popular de Calella.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Biblioteca Can Salvador de la Plaça

  La biblioteca Can Salvador de la Plaça, ubicada a la plaça de l’Ajuntament, forma part de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i és un servei públic municipal de cultura i coneixement obert a tothom. La biblioteca actual va ser inaugurada el 2006, tot i que la casa Salvador es troba sòlidament documentada des del segle XIV. L’edifici compta amb una superfície total de 909 m2 distribuïts en tres plantes en les que s’hi organitzen activitats lúdiques vinculades al coneixement durant tot l’any.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.