Localitzacions a l’entorn cultural

Calella disposa d’espais únics i singulars per a les vostres produccions. A part del magnífic plató que configura la pròpia ciutat, el patrimoni històric i cultural de Calella ofereix escenaris amb grans possibilitats per a la realització de rodatges i fotografies.

Busques algun lloc especial? Contacta amb nosaltres: hola@calellafilmoffice.cat

 • Sala Mozart

  La històrica Sala Mozart de Calella, fundada el 1904, ha estat distingida per l’Acadèmia del Cinema Català com la sala de cinema en actiu més antiga de Catalunya. Al llarg dels anys, a la Mozart no s’ha aturat mai l’activitat, ni durant la Guerra Civil, i entre els 50 i els 80 va acollir les sessions compromeses i de vegades quasi clandestines de ´anomenat Cinefòrum. Amb el suport de l’Ajuntament de Calella, segueix existint com a espai social, popular i urbà. Actualment emet pel·lícules del Cicle Gaudí i del Cineclub.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Església de Santa Maria i Sant Nicolau

  Fins al segle XVI, Calella va ser integrada dins la parròquia de Pineda de Mar i no va ser fins l’any 1525 que obtingué del papa Climent VII la butlla que li atorgava el dret a constituir-se en parròquia independent. El 1528 van ser adquirits els terrenys per a la construcció del nou temple, consagrat el 1564. Aquesta primera església es va esfondrar l’any 1747 com a conseqüència de la caiguda del campanar, i va ser reconstruïda de nou el 1756 i ampliada el 1785. L’església va ser molt malmesa el 1936 durant la guerra civil i va ser restaurada entre 1940-1951, segons un projecte de Jeroni Martorell.

 • Ajuntament Vell

  Actualment, oficines d’atenció ciutadana i sala d’exposicions. Originàriament, va ser el primer hostal de la vila a la baixa Edat Mitjana, edificat sobre un terreny propietat de la família Fogassot i posteriorment va passar a ser una fleca, una carnisseria i altres utilitats del comú. Encara en resta una part d’aquella època: és la bonica portalada de pedra de punt rodó que donava pas a la vella carnisseria.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Refugi antiaeri del Parc Dalmau

  El Refugi antiaeri del Parc Dalmau va posar-se en funcionament l’any 1937 per a protegir la població civil dels bombardeigs aeris. Tenia capacitat per albergar a 3.600 persones. Forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya i el 2010 va ser restaurat i senyalitzat per fer-lo visitable. Es tracta d’un bé cultural d’interès local a través del qual es pot descobrir un dels capítols més importants de la història de Calella: la guerra civil. A dia d’avui, el refugi és un vestigi representatiu de la lluita per a la consecució dels drets i les llibertats democràtiques a Catalunya.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Museu del Turisme

  El Museu del Turisme és un modern equipament cultural que té com a objectiu mostrar de manera atractiva, didàctica i participativa la història del turisme i els seus efectes sòcio-culturals i econòmics a nivell global. És un espai per al foment de la cultura del turisme i una proposta museística única al món. A través del recorregut pels diferents espais del museu, el visitant és partícip d’una aproximació emocional a tot el que el viatge representa i l’enriquiment personal que suposa el fet de viatjar.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Museu-Arxiu Municipal Josep M. Codina i Bagué

  El Museu Arxiu de Calella és un museu local pluridisciplinari que investiga, conserva i explica els diferents aspectes del patrimoni de la ciutat. Està instal·lat en un gran casal del segle XVII, connectat amb l’arxiu, que es troba en un edifici de nova planta que dóna al carrer de Bartrina. L’exposició permanent tracta sobre la història de Calella i del Maresme, oferint una gran diversitat d’objectes patrimonials (minerals, fòssils, maquinària tèxtil, documents, vestits…). Té un interès especial la Pinacoteca Gallart, la Farmàcia Barri i el fons documental conservat a l’Arxiu Històric.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Les Torretes

  Les Torretes són un bé cultural d’interès local a Calella. Van ser construïdes pel servei de transmissions com a telègrafs òptics. Es composa de dues torres: una edificada el 1848 i que era d’ús militar, mentre que l’altra era d’ús civil i va ser construïda el 1857. Situades al sud del nucli urbà i a prop del Far de Calella, les Torretes són visibles des de la platja i el turó on estan ubicades proporciona un mirador i un entorn natural digne de visitar.

 • Capella de Sant Quirze i Santa Julita

  Antiga capella dedicada exclusivament a Sant Elm des del 1476 fins al 1798, quan s’hi van traslladar les relíquies dels patrons Sant Quirze i Santa Julita. L’any 1936 la capella va quedar greument afectada per la guerra civil i va desaparèixer el seu valuós retaule gòtic. L’aspecte actual és fruit de la reconstrucció duta a terme per l’arquitecte Jeroni Martorell als anys 40.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Biblioteca Popular Costa i Fornaguera

  Antiga biblioteca popular noucentista projectada per l’arquitecte Jeroni Martorell l’any 1931. En aquest edifici els elements classicistes s’integren en uns esquemes constructius de tradició popular. La biblioteca va deixar de funcionar l’any 2005 per traslladar els seus serveis a la biblioteca Can Salvador de la Plaça. És un edifici d’una gran importància en la història popular de Calella.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Far de Calella

  El símbol per excel·lència de Calella. Va ser inaugurat l’any 1859 i està situat a l’entrada de la ciutat, en un promontori de 50 metres d’altitud. A l’interior, hi ha el Centre d’Interpretació del Far de Calella, creat amb l’objectiu d’explicar les comunicacions d’aquest des de múltiples punts de vista (comunicacions marítimes, terrestres i urbanes). A l’exterior, hi ha un excel·lent mirador des d’on es gaudeix d’una de les vistes més privilegiades de la ciutat i el seu entorn.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.

 • Biblioteca Can Salvador de la Plaça

  La biblioteca Can Salvador de la Plaça, ubicada a la plaça de l’Ajuntament, forma part de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i és un servei públic municipal de cultura i coneixement obert a tothom. La biblioteca actual va ser inaugurada el 2006, tot i que la casa Salvador es troba sòlidament documentada des del segle XIV. L’edifici compta amb una superfície total de 909 m2 distribuïts en tres plantes en les que s’hi organitzen activitats lúdiques vinculades al coneixement durant tot l’any.

  Per a informació sobre les tarifes establertes, consulteu l’apartat de Taxes.